Održan trećni sastanak u sklopu projekta CUHaCHA

Datum objave: 14.03.2022

U sklopu projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge – CUHaCHA“ u Tivtu u Crnoj Gori, u organizaciji Općine Tivat održan je treći projektni sastanak na kojem su projektni partneri najveću pažnju posvetili planiranju aktivnosti za naredno razdoblje.



Naime, u okviru  projekta CUHaCHA razvit će se 4 rezultata i to: 

  • zajedničke staze kulinarske baštine za jačanje i diverzifikaciju turističke ponude,
  • monografija kulinarske baštine,
  • obuka pružatelja usluga kako bi se osiguralo bolje upravljanje kulinarskom baštinom,
  • uređenje tradicionalnih kuhinja za promicanje kulinarske baštine ovog područja. 

Niz ugostiteljskih objekata bit će uključen u projekt, i to: restorani, OPG-ovi, agroturizmi i sl., te će istima biti omogućena obuka pripreme tradicionalnih jela i recepata.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona uz pomoć vanjskog stručnjaka već je provedena aktivnost istraživanja kulinarske baštine, u kojoj je prikupljeno oko 40 tradicionalnih recepata i načina pripreme jela, koji će služiti kao temelj za razvoj sva četiri rezultata projekta CUHaCHA. 

Projekt CUHaCHA sufinanciran je u sklopu programa Interreg IPA CBC  Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 - 2020.

Projekti