Dodjeljene zlatne plakete najboljim studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 10.01.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na Svečanoj dodjeli nagrada na kojoj su uručene zlatne plakete najboljim studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, koja se održala na Fakultetu humanističkih nauka.



Na Svečanoj dodjeli nagrada, u organizaciji Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, nagrađeni su studenti sa 8 fakulteta i 5 univerzitetskih studija.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti danas sa najboljim studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Ovu priliku koristim da vas pozdravim u ime Ministarstva i svoje lično ime i uputim vam iskrene čestitke za uspjeh i ostvarene rezultate. Iskreno se nadam da ćete vrijedno raditi i u narednom periodu i da ćete svojim radom i trudom kreirati bolju budućnost za sve generacije Bosne i Hercegovine, jer ste upravo vi nada za bolje sutra naše države. Također, ovu priliku koristim da vam se zahvalim što ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru promovirate u našoj zemlji, ali i šire“, kazao je ministar Hadžović.

Uputivši čestitke za ostvarene rezultate, na Svečanoj dodjeli, osim ministra Hadžovića, obratili su se i rektor Univerziteta, prof. dr. Elvir Zlomušica i predsjednik Unije studenata Mehmed Proho.

Galerija

Projekti