Predstavnici Futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad uručili zahvalnicu ministru Hadžoviću

Datum objave: 16.12.2021

Predstavnici Futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad Amel Bajgorić i Alen Đuliman, resornom ministru dr. sc. Rašidu Hadžoviću uručili su Zahvalnicu za pomoć u organizaciji za učešće na UEFA-e MAIN ROUND GRUPA 8 FUTSAL CHAMPION LEAGUE 2021/22, u Bosni i Hercegovini koja se održala od 26. do 31. oktobra 2021. godine.



Ministar Hadžović i predstavnici Kluba izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i ostvarenim rezultatima. „Na području našeg Kantona djeluju sportski kolektivi i pojedinci koji ostvaruju izuzetne rezultate kako na području Bosne i Hercegovine, tako i Evrope i svijeta. Jedan od njih je i Futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad, koji iz godine u godinu ostvaruje zapažene rezultate. Njihov impozantan uspjeh treba biti na ponos i Kantona i naše države. S tim u vezi, Ministarstvo će i dalje u skladu sa svojim mogućnostima podržavati šampionski klub Mostar SG Staklorad“, rekao je ministar Hadžović.

Predstavnici kluba SG Staklorad uputili su zahvalnost ministru Hadžoviću na dosadašnjoj podršci. „Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na čelu s ministrom Hadžovićem konstatno podržava naš rad, i ta podrška je veliki  podstrek za ostvarivanje još boljih rezultata. Nadam se da ćemo i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate kojima ćemo predstavljati i Mostar i našu zemlju“, rekao je predsjednik Kluba, Amel Bajgorić.

Futsal klub Mostar Stari Grad Staklorad četiri puta bio je prvak Premijer Futsal lige Bosne i Hercegovine i sedam puta jesenji prvak Bosne i Hercegovine. U prethodnoj sezoni 2020/2021. bio je prvak Bosne i Hercegovine, kao i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon ostvarenih rezultata Stari Grad Staklorad bio je učesnik grupe 8 Glavne runde UEFA-ine Lige prvaka u futsalu.

Projekti