Održana svečanost povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 24.11.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na svečanosti „Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina“, koja se  povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u organizaciji osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, održala u Narodnom pozorištu u Mostaru.



Resorni ministar uputio je čestitku povodom 25. novembra i zahvalio učenicima na njihovom trudu i učestvovanju u manifestaciji, istaknuvši da su upravo oni budućnost Bosne i Hercegovine. „Uprkos različitim osporavanjima i konstantnim nasrtajima, naša domovina uspjela je da sačuva sve svoje posebnosti i zato s ponosom slavimo ovaj praznik, jedan od najvažnijih datuma u njenoj višestoljetnoj historiji. Upravo ovakvim i mnogim drugim aktivnostima trebamo čuvati sjećanje na najvažnije datume i svojim doprinosom svakodnevno stvarati kvalitetniju društvenu zajednicu za sadašnje i buduće generacije. Vama dragi učenici, poručujem da volite svoju domovinu i da svojim radom, sposobnostima, zajedništvom, humanošću, i upornošću našu zemlju učinite boljim mjestom za sve njene građane“, kazao je ministar Hadžović.

Prigodnim programom, učenici osnovnih i srednjih škola Grada Mostara još jednom su pokazali da njeguju svoj identitet i poslali poruku patriotizma i ljubavi prema domovini. Dan državnosti Bosne i Hercegovine jedan je od najvažnijih dana u historiji naše domovine, a zadatak sadašnjih i budućih generacija je da njeguju kulturu i tradiciju i da različitim aktivnostima čuvaju sjećanje na ovaj praznik, poručili su iz škola Grada Mostara.

Galerija

Projekti