Ministar Hadžović čestitao Dan državnosti

Datum objave: 24.11.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.



„Usvajanjem Rezolucije na Prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) 1943. godine, u Mrkonjić Gradu, potvrđena je hiljadugodišnja postojanost naše domovine i odlučnost naroda da Bosna i Hercegovina bude zemlja ravnopravnih građana. Kroz svoju dugogodišnju postojanost prošla je trnovit put, ali je uspjela očuvati svoj teritorijalni integritet i suverenitet. Stoga je obaveza svih nas da prenošenjem historijskih činjenica, njegovanjem tradicije i kulture, međusobnim poštivanjem i uvažavanjem, sadašnjim i budućim generacijama prenesemo ljubav prema domovini i da zajedničkim snagama kreiramo progresivno društvo i zemlju univerzalnih civilizacijskih vrijednosti.

U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i u svoje lično ime, svim građankama i građanima BiH upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.“

Projekti