Otvoren seminar za nastavnike i profesore turskog jezika

Datum objave: 08.10.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na otvorenju 15. seminara za nastavnike i profesore turskog jezika, u organizaciji Instituta Yunus Emre.



Resorni ministar izrazio je podršku aktivnostima koje provodi Institut Yunus Emre, a čiji je cilj kontantno usavršavanje nastavnika turskog jezika. „Ministarstvo je proteklih godina ostvarilo uspješnu saradnju s turskim institucijama u Bosni i Hercegovini. Rezultat toga su i izučavanje turkog jezika u školama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. Drago mi je što ovdje vidim profesorice i profesore iz svih krajeva naše zemlje, koji će na ovom seminaru razmijeniti svoja istustva i steći nova znanja. Naš cilj je i u narednom periodu realizirati aktivnosti s turskim institucijama i organizacijama u Bosni i Hercegovini, koje doprinose poboljšanju kvalitete nastavnog procesa“, kazao je resorni ministar.

Osim ministra Hadžovića prisutnima su se obratili direktor Instituta Yunus Emre Mostar, Yunus Dilber, konzul Republike Turske u BiH, Sadık Babür Girgin, članica Nacionalnog odbora Instituta Yunus Emre, prof. dr. Emel Topcu i v.d. direktorice Pedagoškog zavoda Mostar, dr. sc. Enisa Gološ. Govornici su istakli zadovoljstvo dosadašnjom saradanjom  na različiti nivoima, te uputili zahvalnost resornom ministru na iskazanoj podršci pri realizaciji različitih aktivnosti i projekata.

Institut Yunus Emre od školske 2011/2012. godine podržava nastavu turskog jezika koji se izučava kao drugi ili treći strani jezik u Bosni i Hercegovini. Pored aktivnosti i projekata koji se organizuju u cilju razvoja učenika, Institut također organizira seminare, konferencije i usavršavanja u cilju podrške nastavnicima/profesorima turskog jezika. Seminar će trajati tri dana, nakon čega će nastavnicima/profesorima biti uručeni certifikati.

Galerija

Projekti