Održana Konferencija povodom Dana učitelja

Datum objave: 05.10.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na Konferenciji „Znanje je najbolja prevencija i najbolja investicija“, koja je povodom Dana učitelja održana u Kulturnom centru „Kralj Fahd“, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar.Resorni ministar uputio je čestitke povodom Dana učitelja, istaknuvši njihov značaj i doprinos u procesu odgoja i obrazovanja učenika. „Znanje je najvažnija karika svakog društva. Zato je najvažnije da naša djeca imaju potrebna znanja koja će im biti primjenjiva u budućnosti. A učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici su ti koji svojim pozivom, a profesija učitelja je poziv, djeci prenose odgojno-obrazovne vrijednosti. A zadatak svih nas je da ulažemo napore u osiguranju što kvalitetnijeg obrazovanja za svako dijete“, kazao je resorni ministar.

Osim ministra Hadžovića, prisutnima su se obratile v.d. direktorice, dr. sc. Enisa Gološ i stručna savjetnica, doc.dr. Amela Medar, koje su uputivši riječi zahvalne resornom ministru, svim učiteljicama i učenicima čestitale Dan učitelja, te istakle značaj njihove profesije.

Na današnjoj Konferenciji v.d. direkorice, dr.sc. Enisa Gološ uručila je zahvalnicu ministru Hadžoviću za podršku u realizaciji Konferencije. Također, resorni ministar uručio je certifikate odgajateljima, učiteljima i nastavncima vrtića, osnovnih i srednjih škola. Prisutnima su se također obratili direkorica Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“, Mirna Mezit, potpredsjednik Aktiva direktora osnovnih škola HNK, Džemal Juklo i predsjednica Aktiva direktora srednjih škola HNK, Sabina Palić.

Predavači na Konferenciji govorili su o temama iz oblasti prirodno-matematičkog i  društveno-humanističkog područja, nakon čega su izneseni zaključci konferencije.

Galerija

Projekti