Ministar Hadžović posjetio Srednju školu fra Slavka Barbarića Čitluk

Datum objave: 22.09.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović posjetio je Srednju školu fra Slavka Barbarića Čitluk, gdje je s direktoricom Adelom Škutor i zaposlenicima razgovarao o nastavnom procesu u tekućoj školskoj godini.



„Početak školske godine bio je izazovan za sve učesnike u odgojno-obrazovnom procesu, ali smo uložili sve napore da se ona odvija u punom kapacitetu i drago mi je vidjeti da nastava i ostale školske aktivnosti protiču u najboljem redu. Pridržavanje propisanih epidemioloških mjera do sada daje rezultate i nadamo se da će tako i ostati“, kazao je ministar Hadžović.

Tokom sastanka resorni ministar istakao je da Ministarstvo u skladu sa svojim mogućnostima ulaže napore za podizanje kvaliteta nastave, ali i uslova rada svih učesnika u nastavnom procesu, jer to zaslužuju i učenici i zaposlenici. U sklopu posjete ministar Hadžović se obratio i učenicima kojima je poželio mnogo uspjeha i dobrih rezultata u školskoj godini.

Direktorica Škutor i zaposlenici škole zahvalili su resornom ministru, na posjeti i iskazanoj podršci tokom organiziranja nastavnog procesa.

Galerija

Projekti