Ministar Hadžović održao sastanak s delegacijom zastupnika Parlamentarne skupštine FBiH i predstavnicom Međunarodnog republikanskog instituta

Datum objave: 22.09.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s delegacijom zastupnika Parlamentarne skupštine FBiH, okupljene oko višestranačke skupine za zaštitu kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa i predstavnicom Međunarodnog republikanskog instituta, Almedinom Karić.



Osim predstavnice Međunarodnog republikanskog instituta, sastanku su nazočili zastupnici Parlamentarne skupštine FBiH, Lana Prlić, Nasiha Pozder i Amer Obradović.

Prezentacijom općeg stanja i djelovanja, resorni ministar upoznao je delegaciju s aktivnostima Ministarstva, naglasivši da je zaštita kulturnog i povijesnog nasljeđa oblast koja se može i treba promovirati kroz različite razine i institucije.

Članovi delegacije naveli su da je višestranačka skupina za zaštitu, povijesnog i prirodnog nasljeđa usmjerena na očuvanje i zaštitu kulturne baštine i tradicije, povijesti i prirodnog nasljeđa, razvoj kreativnih industrija i kulturnog turizma, te poboljšanje komunikacije u potpori kulturnim organizacijama i institucijama, kao i održivi razvoj u lokalnim zajednicama. Cilj aktivnosti koje skupina sprovodi je stvaranje uvjeta za bolju prepoznatljivost razvoja politika u oblasti kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, i iniciranje parlamentarnih aktivnosti na poboljšanju zakonodavnog okvira u ovoj oblasti. 

Ministar Hadžović zahvalio je delegaciji na inicijativi i prijedlozima u cilju zaštite kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, te naglasio da suradnja institucija značajno može doprinijeti osnaživanju kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

Projekti