Ministar Hadžović održao sastanak s direktoricom Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS

Datum objave: 09.09.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je radni sastanak s direktoricom Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, Sandrom Sladaković.



Učesnici sastanka razgovarali su o nastavku saradnje i narednim aktivnostima kao što su inoviranje kurikuluma građanskog obrazovanja i izrada suplement materijala za kros-kurikularni segment, praktična nastava građanskog obrazovanja Projekta građanin i takmičenja, učešće na prvom online Svjetskom samitu građanskog obrazovanja na kojem će učestvovati Centar građanskog obrazovanja iz SAD, koji je osnivač ostalih CIVITAS organizacija, te  predstavnici  građanskog obrazovanja iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Poljske zemalja regiona.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom realizacijom projekata, te naglasio da je organizacija CIVITAS jedan od partnera s kojom Ministarstvo uspješno sarađuje. „Teme o kojima smo danas razgovarali važan su segment obrazovnog sistema i tom kontekstu neophodno ih je provoditi. Dosadašnja saradnja s organizacijom CIVITAS i realizirani projekti pokazali su da učenici pokazuju interesovanje za oblast demokratije i ljudskih prava“, kazao je ministar Hadžović.

U sklopu današnje posjete predstavnica CIVITAS-a u saradnji s Američkom ambasadom u BiH uručila je simboličnu donaciju računarske opreme Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, s ciljem podrške radu predstavnika – koordinatora, koji će voditi organizaciju školskih takmičenja praktične nastave „Projekat građanin“.

Direktorica Sladaković zahvalila je na srdačnoj dobrodošlici i iskazala zadovoljstvo nastavkom saradnje, te naglasila da u narednom periodu slijedi niz aktivnosti za koje se nada da će biti uspješno realizirane na obostrano zadovoljstvo.

Projekti