Ministar Hadžović u posjeti školama povodom nove školske godine

Datum objave: 06.09.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, povodom početka nove školske godine posjetio je JU Osnovnu školu „Gnojnice“ i Osnovnu školu „Antuna Branka Šimića“.



„Početak nove školske godine izazovan je za sve učenike u odgojno-obrazovnom procesu, ali smo uložili sve napore da se ona odvija u punom kapacitetu, naravno uz poštivanje mjera koje su na snazi. Odlučili smo se da posjetimo učenike dvije škole na području grada Mostara, i to Osnovnu školu „Antuna Branka Šimića“ i JU Osnovnu školu „Gnojnice“. JU Osnovna škola „Gnojnice“ uspješno je izgrađena u mandatu ove Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i može se vidjeti da kvalitetno urađena, na zadovoljstvo svih nas i naravno učenika i nastavnika“, istakao je ministar Hadžović

Obraćajući se učenicima, nastavnicima i roditeljima/starateljima ministar je uputio čestitku. „Ovim putem učenicima, posebno prvačićima, svim učesnicima u odgojno-obrazovnom sistemu, roditeljima/starateljima, želim mnogo zdravlja i uspjeha u novoj školskoj godini. Siguran sam da ćemo kao i u proteklom periodu, pokazati odgovornost i strpljenje kako bi ova godina protekla što sigurnije i kvalitetnije, i kako bi našim učenicima pružili potrebna znanja. Učinit ćemo sve da naše škole otvorene i da naša djeca pohađaju nastavu u punom kapacitetu“, kazao je resorni ministar.

Učenici i nastavnici JU Osnovne škole „Gnojnice“ i Osnovne škole „Antuna Branka Šimića“ prigodnim programima obilježili su početak nove školske godine, a zaposlenici i menadžment škola izrazili su zahvalnost ministru Hadžoviću, na posjeti i iskazanoj podršci tokom organiziranja nastavnog procesa.

Galerija

Projekti