Ministar Hadžović se sastao sa delegacijom ambasade Libije

Datum objave: 29.07.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović u svom kabinetu je održao sastanak sa delegacijom ambasade Libije koju su sačinjavali Al Motasem Bellah J A DHAWI, otpravnik poslova a.i. Ambasade Države Libije u BiH, g. Jamal S O Issa, savjetnik ministra obrazovanja Države Libije, g. Ahmed Mohamed Sharaa, pomoćnik savjetnika ministra obrazovanja Države Libije i  g. Musa Tulić tumač za arapski jezik. Tijekom sastanka razgovaralo se o obrazovnom sustavu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji - kantonu i Bosni i Hercegovini i mogućnostima suradnje BiH i Libije u oblasti obrazovanja.



Prezentacijom općeg stanja u obrazovnom sustavu, ministar Hadžović je delegaciji ambasade Libije naveo kako prioritet za HNŽ-K i BiH mora biti kontinuirano poboljšanje kvalitete obrazovanja i uvođenje reformi koje će biti neophodne na putu BiH ka europskim integracijama, pojasnio sustav obrazovanja u HNŽ-K, kao i sa Agencijama koje učestvuju u kreiranju obrazovanja na državnoj razini.

Gospodin Jamal se zahvalio ministru Hadžoviću na prijemu i upoznao ga kako je Libija zainteresirana za mogućnost studiranja njenih državljana u Bosni i Hercegovini, što je još jedan od segmenata koji mogu doprinijeti unaprjeđenju međusobnih odnosa BiH i Libije.

Ministar Hadžović je zahvalio delegaciji ambasade Libije na inicijativi za suradnju i prijedlozima u cilju unaprjeđenja obrazovnog sustava BiH, te naglasio da postoji još mnogo prostora za reforme kao i modernizaciju obrazovanja u HNŽ-K i BiH sukladno EU standardima.

Projekti