Ministar Hadžović se sastao sa delegacijom ambasade Libije

Datum objave: 29.07.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović u svom kabinetu je održao sastanak sa delegacijom ambasade Libije koju su sačinjavali Al Motasem Bellah J A DHAWI, otpravnik poslova a.i. Ambasade Države Libije u BiH, g. Jamal S O Issa, savjetnik ministra obrazovanja Države Libije, g. Ahmed Mohamed Sharaa, pomoćnik savjetnika ministra obrazovanja Države Libije i  g. Musa Tulić tumač za arapski jezik. Tokom sastanka razgovaralo se o obrazovnom sistemu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Bosni i Hercegovini i mogućnostima saradnje BiH i Libije u oblasti obrazovanja.Prezentacijom općeg stanja u obrazovnom sistemu, ministar Hadžović je delegaciji ambasade Libije naveo kako prioritet za HNK i BiH mora biti kontinuirano poboljšanje kvalitete obrazovanja i uvođenje reformi koje će biti neophodne na putu BiH ka evropskim integracijama, pojasnio sistem obrazovanja u HNK, kao i sa Agencijama koje učestvuju u kreiranju obrazovanja na državnom nivou.

Gospodin Jamal se zahvalio ministru Hadžoviću na prijemu i upoznao ga kako je Libija zainteresirana za mogućnost studiranja njenih državljana u Bosni i Hercegovini, što je još jedan od segmenata koji mogu doprinijeti unaprjeđenju međusobnih odnosa BiH i Libije.

Ministar Hadžović je zahvalio delegaciji ambasade Libije  na inicijativi za saradnju i prijedlozima u cilju unaprjeđenja obrazovnog sistema BiH, te naglasio da postoji još mnogo prostora za reforme kao i modernizaciju obrazovanja u HNK i BiH u skladu sa EU standardima.

Projekti