Ministar Hadžović održao sastanak sa „Mostarima“ povodom 455. tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Datum objave: 23.07.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović sastao se predstavnicima Kluba skakača u vodu „Mostari“, povodom tradicionalnih 455. skokova sa Starog mosta, koji će se održati u nedjelju, 25. jula.



Tokom susreta „Mostari“ su prezentirali ministru Hadžovića organizacione detalje ovog velikog događaja, okolnosti u kojima će se ove godine održati skokovi, atmosferi koja vlada pred ovogodišnje takmičenje, kao i dodatne sadržaje koji će od ove godine obogatiti ukupni ambijent i tradiciju skokova.

Hadžović je pohvalio napore Kluba skakača u vodu „Mostari“ u organizaciji ove manifestacije, navodeći da je bilo jako bitno da se tradicija skokova nastavi kroz afirmaciju mladih generacija skakača.

„Skokovi sa Starog mosta imaju nemjerljiv značaj za Mostar, a jako su važni i u ukupnoj promociji Bosne i Hercegovine. Naši skakači, čuvene „laste“ su prepoznatljiv brend u svijetu, zbog toga je jasna naša opredijeljenost da „Mostare“ podržavamo, te dodatno razvijamo i populariziramo njihove aktivnosti. Tradicija skokova je kroz njenu bogatu historiju izdržala brojna iskušenja i svi imamo dužnost da ovakvu bogatu tradiciju njegujemo. U nedjelju, kada se održavaju skokovi, ponovo ćemo poslati prelijepe slike iz Mostara, koje će obići cijeli svijet.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, cijeneći važnosti tradicionalnih skokova sa Starog mosta, kao i prethodnih godina jedan je od sponzora ove manifestacije.

Projekti