Ministar Hadžović ugostio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Datum objave: 15.07.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je predsjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasminu Curić, potpredsjednika Vijeća, dr. Fuada Baćićanina i šefa kabineta predsjednice Vijeća, Samera Jusovića.Učesnici sastanka razgovarali su o nastavku dosadašnje saradnje Ministarstva i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, čiji je cilj osnaživanje i unapređenje obrazovanja, ali drugih oblasti u okviru djelovanja Ministarstva.

Poželivši srdačnu dobrodošlicu, resorni ministar kazao je da mu je izuzetna čast ugostiti delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća. „Ministarstvo i Bošnjačko nacionalno vijeće, na moje veliko zadovoljstvo nastavili su dosadašnju saradnju, koja će, siguran sam, dati pozitivne rezultate. Naš cilj je da i u budućnosti, tragom pozitivne prakse unaprijedimo našu saradnju koja će sigurno doprinijeti društvenoj zajednici Kantona i Sandžaka, a naročito u oblasti obrazovanja. Nakon današnjeg sastanka čast mi je da ovim putem svim našim budućim studentima iz Sandžaka izrazim dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, Hercegovačko-neretvanski kanton i Grad Mostar.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Curić zahvalila je ministru Hadžoviću na srdačnoj dobrodošlici, ali i iskazanoj podršci i spremnosti za nastavak saradnje koja ima nemjerljiv značaj u mnogim društvenim oblastima, a naročito u oblasti obrazovanja u Sandžaku.

Galerija

Projekti