inistar Hadžović i premijer Herceg ugostili predstavnike ženske rukometne reprezentacije BiH

Datum objave: 01.06.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg, ugostili su  predstavnike ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja sutra odlazi u Grčku na predkvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine.



„Čast nam je što danas imamo priliku ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne sportske priče, a jedna od njih je i okupljanje i učestvovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj. Nadam se kako je ovo početak jedne nove rukometne ere i kako će naša reprezentacija promovisati sport i Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Stručnom štabu i igračicama želim mnogo sreće i uspjeha“, kazao je ministar Hadžović.

„Pred vama je naporan put, a zatim i vrlo zahtjevan predkvalifikacijski turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo. Raduje me da ste za mjesto vaših priprema izabrali Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton. To je potvrda da ste u nama prepoznali istinske prijatelje i ljude koji su spremni pomoći. Cijeneći značaj i ulogu sporta mi ćemo, u okviru naših mogućnosti, s podrškama nastaviti i u buduće.  Želim vam uspjeh na ovom turniru i pozivam da se ponovo susretnemo pred vaš odlazak na završni turnir'', kazao je premijer Herceg.

Susretu su prisustvovale igračice: Edina Denić, Nikolina Čutura, Kornelija Leko, član Stručnog štaba, Radan Rovčanin, selektor, Slobodan Zadro, dopredsjednik Saveza i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza.

 „U ime svih saradnika i članova ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine zahvaljujemo vam na srdačnom prijemu i vašoj spremnosti da pomognete. Kao što vam je poznato, mi sutra putujemo u Grčku i na ovom turniru ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno ne ovisi samo od nas. Naš cilj je ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovisati rukomet i  Bosnu i Hercegovinu.
Sama činjenica da je ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon dvanaest godina i prvo zvanično takmičenje držim našim velikim uspjehom“, kazali su  Slobodan Zadro, dopredsjednik i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

„Očekuje nas naporan turnir i utakmice s vrlo iskusnim reprezentacijama: Grčkom, Italijom i Latvijom koje imaju kvalitetu i kontinuitet i sigurno su u ovom trenutku u prednosti. Međutim, mi ćemo se truditi i dati sve od sebe. Ja vjerujem u moje igračice, ovo je početak jedne lijepe rukometne priče“, zaključio je Radan Rovčanin, selektor reprezentacije.

Galerija

Projekti