Ministru Hadžoviću uručen Plakat s imenom Grada Mostara

Datum objave: 25.05.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, dr. sc. Rašid Hadžović, održao je radni sastanak sa direktorom Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, dr. Alenom Kalajdžijom, na kojem su sumirani rezultati Trećeg simpozija o bosanskom jeziku, a koji je zbog epidemioloških uslova realiziran online, putem internetske platforme. 



Učešće u zvaničnom programu simpozija uzelo je više od 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Organizator simpozija bio je Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu, a partneri su bili Univerzitet ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, Muzej Hercegovine Mostar, Pedagoški zavod Hercegovačko-neretvanskog kantona i Narodna biblioteka Mostar. 

Budući da je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, jedan od sponzora Trećeg simpozija, podržat će i štampanje zbornika radova sa simpozija. Direktor Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, dr. Alen Kalajdžija zahvalio se ministru Hadžoviću na pozdravnom obraćanju prvog dana simpozija i prepoznavanju značaja ovakvog naučnog skupa.

U znak zahvalnosti za podršku održavanja ovog važnog događaja, direktor Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu uručio je ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašidu Hadžoviću Plakat s imenom Grada Mostara na pet bosanskih pisama.

Projekti