Informacija o Vodiču kroz "Program Erasmus + za period/razdoblje 2021-2027"

Datum objave: 17.05.2021

Državni ured za Erasmus+ u Bosni i Hercegovini obavještava o pokretanju novog Vodiča kroz program Erasmus + za period/razdoblje 2021-2027. Vodič sadrži opće informacije o programu Erasmus+, njegovim ciljevima, strukturi, kao i informacije o svim aktivnostima koje podržava navedeni program. Ovaj dokument je uglavnom upućen onima koji žele biti:

  • organizacije učesnice: odnosno one organizacije, ustanove, tijela koja organiziraju aktivnosti koje se podržavaju u okviru Programa;
  • učesnici: odnosno osobe (studenti, vježbenici, naučnici, učenici, odrasli polaznici, mladi ljudi, volonteri ili profesori, učitelji, voditelji osposobljavanja, osobe koje rade s mladima, stručnjaci u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta itd.) koje učestvuju u aktivnostima koje organiziraju organizacije učesnice.


Vodič kroz Erasmus + program  je sastavni dio Erasmus + poziva za dostavu prijedloga projekata za 2021. godinu. Organizacije i institucije koje traže finansiranje u okviru ovog poziva dužne su se pridržavati uslova za učešće i finansiranje u Vodiču.

Vodič kroz Erasmus + program i njegov prvi poziv za dostavu prijedloga projekata  (na engleskom jeziku) dostupni su linku:  Erasmus+ programme Guide 2021-2027 and its first Calls for Proposals.  

Dodatne informacije o pozivu za dostavu prijedloga projekata za programe Jean Monnet Action for higher education, Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM), Erasmus Mundus Design Measures (EMDM) dostupni su na sljedećim linkovima:

 

Jean Monnet Action for higher education - Call for Proposals please visit the following link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/jean-monnet-action-for-higher-education-call-for-proposals-2021-is-open

 

Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM) - Call for Proposals please visit the following link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-joint-masters-emjm-call-for-proposals-2021-is-open

 

Erasmus Mundus Design Measures (EMDM) - Call for Proposals please visit the following link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-design-measures-emdm-call-for-proposals-2021-is-ope

Projekti