Ministar Hadžović održao sastanak s ambasadoricom Republike Francuske u BiH

Datum objave: 16.03.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s ambasadoricom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, Christine Toudic.  Ministar Hadžović poželio je ambasadorici Toudic uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da će saradnja s institucijama naše države biti kvalitetna i uspješna.

„Čast mi je što imam priliku ugostiti francusku ambasadoricu u Bosni i Hercegovini, Christine Toudic i razgovarati o obrazovnom sistemu u našem Kantonu, ali i drugim sektorima kao što su nauka, kultura i sport. Iskreno se nadam da ćemo na tragu primjera dobre prakse i u cilju osnaživanja partnerskih odnosa nastaviti i jačati dosadašnju saradnju, te pronaći modalitete poboljšanja obrazovnog procesa, ali i drugih oblasti“, istakao je ministar Hadžović.

Resorni ministar upoznao je ambasadoricu Toudic o načinu rada i djelovanja Ministarstva, obrazovnog sistema, te oblasti nauke, kulture i sporta u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Zahvalivši na srdačnom prijemu ambasadorica Toudic kazala je kako se nada da će saradnja između Ministarstva i Francuske ambasade u Bosni i Hercegovini biti intenzivnija putem različitih projekata za dobrobit društvene zajednice, posebno obrazovnog sistema.

Galerija

Projekti