Ministar Hadžović posjetio Studentski centar Mostar

Datum objave: 12.03.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović posjetio je Studentski centar Mostar i održao sastanak s direktorom Draganom Mikulićem.Tema sastanka bile su dosadašnje aktivnosti i projekti koji će se realizirati u narednom periodu. Tokom današnje posjete resorni ministar posjetio je zajedničke prostorije, upoznao neke od studenata i uspješnih sportista koji borave u Studentskom centru.

Resorni ministar uputio je riječi zahvale direktoru Mikuliću, članovima uprave, svim zaposlenicima Studentskog centra što su u vrijeme pandemije i učinili i omogućili kvalitetne uvjete za boravak studenata. „Ministarstvo je pokušalo pomoći i Studentskom centru i Studentskom hotelu kroz cijelu situaciju prouzrokovanu pandemijom. Mogu reći da je ovo jedan vrhunski urađen smještaj za naše studente, uvjeti koje imaju i cijena smještaja i hrana koja se služi je na nivou. Zadovoljan sam viđenim i mogu reći da su naši studenti na jednom visokom nivou zbrinuti. Iza nas se nalazi maketa koja je vrlo važna  i to je budućnost ovoga Studentskog centra i ja se nadam da će se ravnatelj i cijela uprava i Grad Mostar pobrinuti da se poveća kapacitet ovog centra i da se na kvalitetan način i dalje omoguće odlični uvjeti studentima“, kazao je ministar Hadžović.

Direktor Studentskog centra Mostar zahvalio je ministru na posjeti. „Suradnja je vrhunska, a komunikacija postoji što je vrlo bitno i nikada nismo našli zatvorena vrata i naši projekti se financiraju. Možemo kazati kako je Ministarstvo posvetilo dobar dio pažnje prema Studentskom centru“, kazao je direktor Mikulić.

Galerija

Projekti