Ministar Hadžović ugostio članove Judo kluba „Neretva“

Datum objave: 17.02.2021

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je članove i trenera Judo kluba „Neretva“, Maju Ćešku.Trener Judo Kluba „Neretva“ upoznao je resornog ministra o dosadašnjim aktivnostima i uspješno realiziranim projektima i planovima, kao i trenutnoj situaciji u oblasti sporta. Članovi Judo kluba „Neretva“ koji su danas bili na sastanku: Srđan Ajvaz, Korina Džidić, Helena Čule, Antonija Jozeljić, Mak Hadžić, Domagoj Jozeljić, Hrvoje Knezović, Rino Vrljić i Vesna Vukoja prezentirali su svoje sportske i školske rezultate i istakli da im podrška institucija i pojedinaca daje dodatnu motivaciju.

Ministar Hadžović čestitao je na ostvarenim rezultatima u proteklom periodu. „Judo klub 'Neretva' jedan je od uspješnijih klubova koji djeluje na području našeg Kantona i države. Izuzetna mi je čast što čujem da su članovi Kluba ne samo uspješni sportisti nego i odlični učenici i studenti. Borilački sportovi su sportovi koje treba podržavati i promovirati, jer njima našoj djeci usađujemo posebne vještine i znanja. Naš cilj je da i u budućnosti nastavimo saradnju i podupiremo naše sportske klubove i pojedince koji doprinose razvoju sporta, kao i cjelokupne društvene zajednice“, istakao je ministar.

Trener Ćeško zahvalio je ministru Hadžoviću na dobrodošlici i prepoznavanju važnosti ne samo borilačkih sportova nego i sporta uopće.

Galerija

Projekti