Potpisan Memorandum o suradnji s organizacijom MyRight - Empowers people with disabilities

Datum objave: 21.12.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr.sc. Rašid Hadžović i regionalna koordinatorica za Europu nevladine organizacije MyRight - Empowers people with disabilities,  Binasa Goralija potpisali su Memorandum o suradnji. Sastanku su nazočili i stručna savjetnica za predškolsko i inkluzivno obrazovanje, mr.sc. Nefiza Dautović, koordinatorica projekta, Nataša Maros i konsultant Zlato Sarić.



Memorandum o suradnji podrazumijeva implementaciju tehničke podrške konsultanta u kreiranju plana aktivnosti kojim će se postaviti temelj  za korištenje indikatora za praćenje inkluzivnog obrazovanja za djecu i mlade s invaliditetom kroz projekat „Kvalitetno inkluzivno obrazovanje – sada!“

Vjerujući da suradnja između predstavnika vlasti i nevladinih organizacija može dovesti do sinergije međusobnih potencijala i rezultirati poboljšanjem stanja prava na kvalitetno inkluzivno obrazovanje djece i mladih s invaliditetom, potpisani Memorandum potvrdio je  opredijeljenost za usvajanje Indikatora za praćenje inkluzivnog obrazovanja djece i mladih s invaliditetom sukladno članku 24. Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Potpisnici Memoranduma dijele viziju i posvećenost izgradnji prosperitetnog, pravičnog, otvorenog, demokratskog i inkluzivnog društva jednakopravnih članova i članica čija se ljudska prava poštuju, štite i promoviraju.  

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo ostvarenom suradnjom, te kazao da  rezultat tehničke potpore u konačnici treba da doprinese konkretnom poboljšanju  u sprovođenju prava na kvalitetno inkluzivno obrazovanje djece i mladih s invaliditetom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu.

Galerija

Projekti