Potpisan Memorandum o razumijevanju s Nansen dijalog centrom Mostar

Datum objave: 10.11.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović potpisao je Memorandum o razumijevanju s Nansen dijalog centrom Mostar. Sastanku s resornim ministrom, dr. sc. Hadžovićem prisustvovali su projekt menadžerice Nansen dijalog centra Mostar, Vanesa Galić i Gordana Aničić, te projekt menadžeri Norveške ambasade u BiH, Ognjen Grujić i Adin Ibišević.



Prepoznajući važnost kvalitetnog obrazovnog sistema koji se zasniva na poštivanju ljudskih prava, a koji je jedan od temelja društva koje nudi jednake mogućnosti za sve građane, bez obzira na nacionalne, vjerske, političke, spolne, socijalne pozadine ili pripadnosti, potpisnici Memoranduma će kao i do sada nastojati osnažiti saradnju u području obrazovanja, te obezbijediti kvalitenije uvjete rada u školama. Potpisani Memorandum, osnova je aktivnog djelovanja Ministarstva i Nansen dijalog centra Mostar za jačanje kapaciteta škola, kao i ostalih aktivnosti  projekta koje doprinose edukaciji nastavnog osoblja, podršci u radu učeničkih i roditeljskih vijeća.

Ministar Hadžović zahvalio se na dosadašnoj saradnji i podršci, te istakao da će aktivnosti koje provode Ministarsvo i Nansen dijalog centar Mostar zasigurno doprinijeti podsticanju integriranog obrazovanja u školama na području HNK.

Galerija

Projekti