Ministar Hadžović čestitao Svjetski dan učitelja

Datum objave: 04.10.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja.



„Poštovane/i učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori,

iskreno Vam se zahvaljujem na zalaganju, radu i trudu koje ulažete u odgoj i obrazovanje naše djece i što škole činite mjestima u kojima se djeca osjećaju sigurnim, sretnim i dobrodošlim. S obzirom da su znanje i odgoj koje svakodnevno prenosite našoj djeci temelj njihove budućnosti, ali i cjelokupnog društva, Vaša uloga u procesu odrastanja svakog djeteta je nemjerljiva.

Novi izazovi i okolnosti u procesu obrazovanja postavljaju i nove zahtjeve, ali zahvaljujući Vašem entuzijazmu, strpljenju i motivaciji uspješno ih prevazilazimo. Iskreno se nadam da ćemo u cilju realizacije kvalitetnog obrazovanja i formiranja kvalitetnih kadrova koji će biti na ponos svih nas i u narednom periodu zajednički djelovati.

Uz iskrenu zahvalnost za Vaš doprinos u procesu odgoja i obrazovanja naše djece, kreativnost i ljubav koje im pružate, čestitam Vam  Svjetski dan učitelja i želim mnogo uspjeha u daljem radu.“

Projekti