Ministar Hadžović u posjeti školama povodom nove školske godine

Datum objave: 07.09.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, povodom početka nove školske godine posjetio je „IV osnovnu školu“ Mostar i OŠ „Ivana Gundulića“ Mostar.



Ministar Hadžović, poželio je uspješan početak nove školske godine. „Danas je  jedan od najvažnijih dana ne samo za učenike, nego i za roditelje/staratelje, nastavnike i sve učesnike obrazovnog sistema. U vremenu izazova u kojem se nalazimo, zajedno trebamo pokazati hrabrost, volju, ali i strpljenje kako bi nastavni proces, u uslovima koje niko od nas nije želio, protekao što bolje. U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično ime, svim akterima odgojno-obrazovnog sistema želim zdravlje i uspjeh u novoj školskoj godini. Našim dragim učenicima, posebno prvačićima, želim mnogo usvojenih znanja i da tokom svog obrazovanja nižu samo uspjehe. Da budu vrijedni i marljivi i da ih prati mnogo sreće i osmijeha“, kazao je ministar Hadžović.

Resorni ministar istakao je da su sve instrukcije i preporuke koje su poslane školama uredno ispoštovane.

Iako u drugačijim uvjetima, nego do sada, a poštujući epidemiološke mjere, organizirani su prigodni programi koje su priredili učenici i nastavnici „IV osnovne škole“ Mostar i OŠ „Ivana Gundulića“ Mostar.

Galerija

Projekti