Dodijeljene torbe i školski pribor

Datum objave: 04.09.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, dr. sc. Rašid Hadžović i predsjednik Vlade HNŽ-K, dr. sc. Nevenko Herceg u Centru za socijalni rad, učenicima osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Mostara, uručili su školske torbe i pribor.



„I ove godine nastavili smo dugogodišnju tradiciju dodjele školskih torbi i pribora, kako bi na neki način ublažili brige učenika i roditelja i školske dane učinili sretnijim. Kao i prethodnih godina nastavit ćemo raditi na poboljšanju kvalitete obrazovanja i pružanju jednakog prava na obrazovanje za svako dijete. Iskreno se nadam se da će godine školovanja koje su pred našim učenicima za njih biti jedan lijep i zanimljiv period života“, kazao je ministar Hadžović i djeci i roditeljima poželio sretan početak nove školske godine i mnogo dobrih ocjena i sticanja kvalitetnih znanja.

Nazočnim učenicima i roditeljima sretan početak školske godine poželio je i predsjednik Vlade HNŽ-K, dr. sc. Nevenko Herceg, i podsjetio na niz aktivnosti koje je Vlada poduzela kako bi se svoj djeci, kao i zaposlenicima škola u HNK u ovom periodu epidemije osigurala sredstva za očuvanje zdravlja, ali i nesmetano i kvalitetno sprovođenje nastavnih aktivnosti.

Projekat dodjele torbi sa školskim priborom za djecu iz socijalno ugroženih obitelji već nekoliko godina realizira Vlada Hercegovačko-neretvanske županije-kantona. Ove godine osigurana je nabava tisuću kompleta torbi i školskog pribora.

Ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar, Zdravka Marić u ime učenika i roditelja, zahvalila je na donaciji i potpori, te istakla kako će ona sigurno učenicima i roditeljima olakšati početak školske godine.

Galerija

Projekti