Preporuka

Datum objave: 05.08.2020

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K svim organizatorima kulturnih događaja i manifestacija, javnim institucijama i zajednicama kulture, udruženjima građana, kao i drugim potencijalnim organizatorima javnih kulturnih događaja na području HNŽ-K, preporučuje da planirane događaje ukoliko postoji mogućnost, održe na otvorenim prostorima.



Preporuke prije svega ističu nužnost fizičke udaljenosti, dezinfekcije i higijene kako bi se osigurala maksimalna moguća zaštita publike, osoblja i izvođača.

S obzirom na važnost odgovornog ponašanja, Ministarstvo poziva sve organizatore iz kulturnog sektora, umjetnike, publiku i sve korisnike kulturnih sadržaja na daljnji oprez i na nastavak pridržavanja aktuelnih mjera i nužno praćenje obavijesti nadležnih institucija.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodice i sugrađana. Na svakoj manifestaciji molimo da naglasite više puta da se svi prisutni pridržavaju epidemioloških mjera.

Projekti