Ministar Hadžović podržao organizaciju bodybuilding natjecanja „Mostar Open“

Datum objave: 30.07.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko – neretvanske županije - kantona  dr. sc. Rašid Hadžović primio je u svom uredu osnivače "MO Bodybuilding kluba" Mostar, Elvedina i Elmu Škaljić. Povod za susret i razgovor je međunarodno bodybuilding natjecanje „Mostar Open“ koji će u nedjelju, 2. kolovoza, organizirati "MO Bodybuilding klub" Mostar.



Zahvaljujući uspješnim rezultatima predstavnika ovog kluba, ovaj atraktivni športski događaj održat će sa predznakom međunarodne federacije WFF.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K Rašid Hadžović rekao je kako će ovo Ministarstvo dati podršku pri organizaciji ovog takmičenja, jer "MO Bodybuilding klub" Mostar svojim radom i rezultatima koje postiže zaslužuje podršku šire društvene zajednice.

"Čast i obaveza je podržati sportske klubove i kolektive koji svojim radom  promoviraju Mostar i Bosnu i Hercegovinu u Evropi i svijetu, rekao je Hadžović. 

Broj natjecatelja koji će nastupiti još nije definiran, jer će zbog posebnih okolnosti uzrokovanih koronavirusom prijave uzimati do posljednjeg dana. Iz „Mo Bodybulding kluba“ navode da obavljaju završne pripreme za natjecanje koje će se zbog specifičnih epidemioloških uvjeta održati u prostorijama ovog kluba, kako bi se reducirao broj posjetilaca.

Natjecanje u snazi bit će organizirano u disciplinama “Dead lift”, “Bench press”, “Armwrestling”, te “Vratilo razboj”, dodali su organizatori.

Najavljuju i dolazak nekih od vodećih imena iz svijeta bodybuildinga i sličnih disciplina. Tako se očekuje da poseban gost tijekom Mostar Open natjecanja bude Sejfo Šehović, svjetski šampion u disciplini “Dead lift”, koji je ujedno i ambasador sporta BiH. Iz BBK “Mo klub” Mostar podsjećaju da je Šehović u ožujku ove godine na natjecanju ‘Arnold Classic” u kategoriji masters osvojio 1. mjesto.

Iz "MO Bodybuilding kluba" Mostar najavljuju da će, usprkos organizaciji natjecanja u prostorijama kluba zbog epidemioloških uvjeta uložiti maksimalan trud kako bi osigurali vrhunske uvjete za sve takmičare, kao i na dosadašnjim događajima koje su organizirali.

Projekti