Ministar Hadžović podržao organizaciju bodybuilding takmičenja „Mostar Open“

Datum objave: 30.07.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona dr. sc. Rašid Hadžović primio je u svom uredu osnivače "MO Bodybuilding kluba" Mostar, Elvedina i Elmu Škaljić. Povod za susret i razgovor je međunarodno bodybuilding takmičenje „Mostar Open“ koji će u nedjelju, 2. augusta, organizirati "MO Bodybuilding klub" Mostar.Zahvaljujući uspješnim rezultatima predstavnika ovog kluba, ovaj atraktivni sportski događaj održat će sa predznakom međunarodne federacije WFF.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a Rašid Hadžović rekao je kako će ovo Ministarstvo dati podršku pri organizaciji ovog takmičenja, jer "MO Bodybuilding klub" Mostar svojim radom i rezultatima koje postiže zaslužuje podršku šire društvene zajednice.

"Čast i obaveza je podržati sportske klubove i kolektive koji svojim radom promoviraju Mostar i Bosnu i Hercegovinu u Evropi i svijetu, rekao je Hadžović. 

Broj takmičara koji će nastupiti još nije definiran, jer će zbog posebnih okolnosti uzrokovanih koronavirusom prijave uzimati do posljednjeg dana. Iz „Mo Bodybulding kluba“ navode da obavljaju završne pripreme za takmičenje koje će se zbog specifičnih epidemioloških uslova održati u prostorijama ovog kluba, kako bi se reducirao broj posjetilaca.

Takmičenje u snazi bit će organizirano u disciplinama “Dead lift”, “Bench press”, “Armwrestling”, te “Vratilo razboj”, dodali su organizatori.

Najavljuju i dolazak nekih od vodećih imena iz svijeta bodybuildinga i sličnih disciplina. Tako se očekuje da poseban gost tokom Mostar Open takmičenja bude Sejfo Šehović, svjetski šampion u disciplini “Dead lift”, koji je ujedno i ambasador sporta BiH. Iz BBK “Mo klub” Mostar podsjećaju da je Šehović u martu ove godine na takmičenju ‘Arnold Classic” u kategoriji masters osvojio 1. mjesto.

Iz "MO Bodybuilding kluba" Mostar najavljuju da će, uprkos organizaciji takmičenja u prostorijama kluba zbog epidemioloških uslova uložiti maksimalan trud kako bi osigurali vrhunske uslove za sve takmičare, kao i na dosadašnjim događajima koje su organizirali.