Otvorena manifestacija „Mostarsko ljeto 2020“

Datum objave: 17.07.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović u  Centru za kulturu Mostar svečano je otvorio kulturno-turističku manifestaciju „Mostarsko ljeto 2020“.



Ovogodišnja manifestacija "Mostarsko ljeto 2020" održat će se od 17. srpnja do 28. kolovoza s 26 različitih sadržaja iz oblasti kazališne, glazbene, likovne, poetske i scenske umjetnosti. 

Ovu vrlo značajnu manifestaciju iz oblasti kulture ne samo za Mostar, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu otvorio je ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović. „Manifestacija 'Mostarsko ljeto'  ima dugu tradiciju, a obzirom da su se organizatori odlučili na zahtjevan korak, da uprkos situaciji i ove godine organizuju ovaj događaj, naša obaveza je da ih podržimo. Kao i prethodnih godina odlučili smo podržati manifestaciju, ali s posebnim akcentom ove godine, te smo odlučili da budemo generalni sponzor, jer Mostarci trebaju da uživaju u mostarskim noćima i kulturnim sadržajima. Obaveza svih nas je da pripremimo nešto što će vas nadahnuti i što će ove naše mostarske noći učiniti mnogo ljepšim nego što nam se čine, obzirom na vijesti koje nam dolaze vezano za epidemiju“, kazao je ministar Hadžović.

Kulturnu manifestaciju "Mostarsko ljeto" organizira pet institucija kulture u Mostaru i to Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka Mostar, a ovogodišnji pokrovitelji su Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, Grad Mostar i BH Telecom.

U ime organizatora, prisutnima se obratio direktor Narodnog pozorišta u Mostaru, Almir Mujkanović, koji je kazao da „osjećaju veliku odgovornost kada riječ o strukturi, broju i kvaliteti sadržaja jer manifestacija baštini dugu tradiciju, a Mostar i njegovi građani su zahtjevna, sofisticirana i obrazovana publika koja zna šta vrijedi“.

Na platou ispred Centra za kulturu Mostar u okviru otvaranja manifestacije održana je i predstava “Ay Carmela” autora Jose Sanchez Sinisterra, u režiji Roberta Raponje, nastala u produkciji Sarajevskog Ratnog Teatara SARTR.

Galerija

Projekti