Posjeta predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

Datum objave: 04.02.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko–neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, sastao se sa sekretarom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, Mirzom Hajdinovićem, predsjednicom Odbora za obrazovanje, Elvirom Đekić, savjetnicom za obrazovanje u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, Esmom Brunčević i Ahmedinom Škrijeljom.Ministar Hadžović i sekretar Hajdinović sa saradnicima dogovorili su načine buduće saradnje Ministarstva i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka u cilju uspostavljanja i osnaživanja sistema obrazovanja, kao i realizaciji kulturnih i sportskih projekata.

Sekretar Hajdinović u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka i svoje lično ime izrazio je zahvalnost za srdačnu dobrodošlicu, te istakao da saradnja sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, te ostalim institucijama BiH daje dodatni motiv za kvalitetno djelovanje BNV u različitim sferama za građane Sandžaka.

Ministar Hadžović upoznao je predstavnike BNV sa sistemom obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, uspješnim i kvalitetnim projektima, te izrazio apsolutnu podršku Ministarstva u nastavku saradnje, za koju se nada da će rezultirati obostranim pozitivnim ishodima.

Galerija