Prezentovan projekat “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”

Datum objave: 24.01.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović prisustvovao je prezentaciji projekta “Učinimo svoju zemlju još ljepšom” u sklopu obilježavanja 25 godina mira u Bosni i Hercegovini, koja je održana u Američkom kutku Mostar.



Ministar Hadžović kazao je da resorno Ministarstvo podržava ovaj projekt u cilju stvaranja ljepšeg i kvalitetnijeg okruženja u Mostaru i HNK, ali i čitavoj BiH. „Ovom prilikom zahvalio bih se Američkoj ambasadi u BiH što podržava ovaj projekat čiji je smisao održivost i zdravlje svih nas, a angažiranje mladih ljudi sigurno je najbolji način. Smatram da naša djeca trebaju da ulažu mnogo više napora u razvijanje svijesti o važnosti ekološkog zdravlja svih nas. 'Zemlju nismo naslijedili od predaka, nego smo je pozajmili od svojih potomaka", čuvena je poslovica. Mislim da su djeca najbolji način kako da se prenose te ideje za budućnost“, istakao je ministar Hadžović.

Uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, projekat „Učinimo svoju zemlju još ljepšom“ pokrenut je s ciljem angažovanja 25.000 volonetra s područja Bosne i Hercegovine koji će aktivno raditi na rješavanju ekoloških problema, smanjenu i reckliranju otpada kao i zaštiti okoliša kroz implementaciju volonterskih akcija u lokalnim zajendicama.

Osim ministra Hadžovića, na promociji projekta prisustvovao je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Eric Nelson.

Galerija

Projekti