Mostar domaćin Evropskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu za 2020. godinu

Datum objave: 16.01.2020

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK. dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak sa predstavnicima „MO Bodybuilding kluba“ Mostar tokom kojeg su razgovarali o Evropskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnesu 2020., koje će se prvi put održati u Mostaru i regiji.



Zahvaljujući uspješnim rezultatima svjetske prvakinje u bodybuildingu, Elme Škaljić, ujedno i prve žene u BiH koja je nosilac dvije profesionalne licence Pro Card licence međunarodne federacije WFF i licence federacije IBFF, te nizu uspjeha i drugih bodybuildera iz Mostara, Evropsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu 2020. prvi put održava se u Mostaru i BiH. Takmičenje je predviđeno za 27. juni 2020. godine, a brojne zvanice iz cijelog svijeta i Evrope prisustvovat će istom.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK. dr. sc. Rašid Hadžović čestitao je prvenstveno Elmi Škaljić, te predstavnicima „MO Bodybuilding kluba“ Mostar na velikih uspjesima u dosadašnjem radu i karijeri, te naglasio da će resorno Ministarstvo zasigurno dati svoj doprinos i podršku pri organizaciji ovog značajnog takmičenja koje predstavlja kvalitetnu promociju Mostara i Bosne i Hercegovine u Evropi i svijetu.

Ministar Hadžović i prisutni pozvali su i druge institucije u Mostaru, Kantonu i državi da podrže navedeni događaj koji se prvi put održava u Mostaru i BiH, a koji organizuje „Mo Bodybuilding klub“ Mostar.

Projekti