Svečana manifestacija u Srednjoj medicinskoj školi Mostar

Datum objave: 08.11.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović prisustvovao je svečanoj manifestaciji u Srednjoj medicinskoj školi Mostar organizovanoj povodom posjete direktora škole „T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İSTANBUL/KARTAL - Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” u Turskoj, gosp. Yasin Irmaka i nastavnog osoblja iste, na kojoj se obratio.



Tokom studijske posjete turskoj školi u aprilu ove godine upriličeno je potpisivanje bilateralnog Protokola o saradnji između Srednje medicinske škole Mostar i „T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İSTANBUL/KARTAL - Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” škole. Kroz projekat koji će se implementirati tokom četiri školske godine, škole će raditi na zajedničkim projektima, dijeliti tehnološka postignuća, bolje upoznavati historiju zemlje bratske škole, njenu kulturu i obrazovni sistem. Budući da su direktor i  nastavno osoblje Srednje medicinske škole Mostar bili u studijskoj posjeti Turskoj, danas je mostarska škola ugostila goste i partnere iz Turske.

Ministar Hadžović je poželio dobrodošlicu prijateljima iz Republike Turske, te izrazio zadovoljstvo povodom potpisivanja sporazuma između Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Republike Turske prije nekoliko godina, putem kojeg se uspješno ostvaruju posjete učenika i nastavnika i realizuju značajne aktivnosti u Turskoj i Bosni i Hercegovini. “Čak 25 osnovnih i 13 srednjih škola sa područja HNK koji djeluju na NPP po bosanskom jeziku imaju svoje bratske škole u Republici Turskoj. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK će i u narednom periodu pomagati svim našim učenicima, zaposlenicima, kao i partnerima da se pozitivna saradnja nastavi, te se iskreno nadam da će naši gosti uspješno provoditi sporazumom predviđene aktivnosti”, kazao je ministar Hadžović.

Galerija

Projekti