Sastanak ministra Hadžovića sa ministricom obrazovanja, nauke i kulture iz Njemačke, Karin Prien

Datum objave: 01.11.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je Karin Prien, ministricu obrazovanja, nauke i kulture njemačke pokrajine Schleswig Holstein. Uz ministricu Prien, sastanku su prisustvovale i glasnogovornica ministrice, Antonia Grage, te PR Fondacije Konrad Adenauer, Senada Bratić.



Ministar Hadžović i ministrica Prien razgovarali su o ingerenciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, oblastima i dužnostima djelovanja. Resorni ministar je gošću upoznao sa radom Ministarstva, sistemom školovanja u HNK i BiH, projekte koje je Ministarstvo sprovelo u prethodne četiri godine, kao i prepreke sa kojima se susreće u cilju unaprjeđenja sistema obrazovanja.

Ministrica Prien od juna 2017. godine obnaša funkciju ministrice obrazovanja, nauke i kulture pokrajine Schleswig-Holstein, najsjevernije njemačke pokrajine. Tokom svoje posjete Bosni i Hercegovini posjetit će Sarajevo, Tuzlu, Srebrenicu i Mostar.

Ministrica Prien je prisutne upoznala sa sistemom obrazovanja u Njemačkoj, te pokrajini u kojoj obnaša funkciju ministrice, pozitivnim stranama istog u Njemačkoj, ali i preprekama obrazovanja Njemačke u današnjici.

Prisutni su izrazili otvorenost za saradnju u budućnosti, te razmjenu ideja u cilju unaprjeđenja obrazovanja.

Projekti