Historijski uspjeh bosanskohercegovačkih bodybuildera

Datum objave: 23.10.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je svjetsku prvakinju Elmu Škaljić i Igora Koludera, koji su na Svjetskom takmičenju u bodybuildingu, Slovenija Open, osvojili vrijedne nagrade, te Elvedina Škaljića, predsjednika „MO Bodybuilding kluba“ Mostar.



Uspješni bosanskohercegovački bodybuilding tim je na Balkan Open šampionatu u Srbiji početkom oktobra osvojio čak sedam zlatnih medalja, a na Slovenija Open-u na Svjetskom takmičenju ponovo su ostvarili historijski značajne rezultate, osvojivši četiri zlatne, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju.

Elma Škaljić je na Slovenija Open-u osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji, te je ujedno i prva žena u BiH koja je nosilac dvije profesionalne licence, i to Pro Card licence međunarodne federacije WFF i licence federacije IBFF. Za Elmu je to bio i prvi nastup u pro ligi, gdje je odmah ušla u top pet i zauzela treće mjesto. Borislav Stjepanović je u muškoj konkurenciji osvojio drugo mjesto, a među top pet ušao je i Igor Koluder, koji je zauzeo četvrto mjesto.

Ministar Hadžović je upustio iskrene čestitke bh. bodybuilding timu na historijski ostvarenim rezultatima, te predstavljanju BiH u pozitivnom svjetlu, kao zemlju uspješnih sportista i ambasadora koji nižu mnogobrojne uspjehe, te poželio mnogo sreće u budućem radu.

Galerija

Projekti