Otvoren Međunarodni festival hrane ''Konjic Food Fest''

Datum objave: 03.10.2019

U Konjicu je jučer otvoren Međunarodni festival hrane „Konjic Food Fest“ na kojem je prisustvovao i prisutnima se obratio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović. Na Festivalu učestvuju izlagači iz svih dijelova Bosne i Hercegovina, ali i regiona.Prisutnima se obratio resorni ministar Hadžović, te poželio mnogo uspjeha i na ovogodišnjem „Konjic Food Fest-u“. Ministar Hadžović je kazao da su stručna zanimanja poput ugostiteljstva, turizma, kulinarstva i sl. u HNK deficitarna, te da je stoga veoma bitno organizovati ovakve događaje, da bismo se bolje upoznali sa značajem i prednostima ovakvih zanimanja i onoga što nude našoj zajednici.

Međunarodni festival hrane ''Konjic Food Fest'' sa desetogodišnjom tradicijom ove godine organizuje Općina Konjic i Savez poljoprivrednih udruženja Konjic, Razvojna agencija Prvi korak, Srednja ugostiteljsko turistička škole iz Konjica, i Tofi d.o.o., a okupio je preko 120 izlagača iz cijelog regiona.

Kao i prethodnih godina, uz brojne izlagače, Festivalu će prisustvovati i takmičiti se kuharski timovi srednjih turističko ugostiteljskih škola iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Tokom Festivala održat će se i edukativna predavanja i Okrugli stol na temu koja objedinjuje proizvodnju hrane i turizma.

Galerija