Otvoren prvi „Super turnir“ u futsalu u Mostaru

Datum objave: 18.09.2019

U USRC „Midhat Hujdur Hujka“ u organizaciji FC Mostar SG Staklorad, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, otvoren je prvi „Super turnir“ u futsalu na kojem će učestvovati sedamnaest ekipa sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.



 „Super turnir“ u futsalu mladima pruža mogućnost da pokažu svoje sportske talente, ali i društvenoj zajednici Grada Mostara i kantona, te ljubiteljima futsala da pogledaju kvalietetne mečeve.

Turnir se igra po eliminacijskom sistemu, a organizatori turnira naglasili su da „Super turnir“ ima za cilj da okupi ekipe koje su osvajale turnire širom Hercegovine, ali i da privuku što više mladih igrača da pokažu vlastite talente, a najboljima se pruža mogućnost potpisivanja ugovora sa bosanskohercegovačkim prvakom u futsalu, FC Mostar SG Staklorad.

Turnir će trajati od 18. do 22. septembra, a na svečanom zatvaranju pobjednička ekipa bit će nagrađena vrijednim iznosom od 5.000 KM, drugoplasirana sa 1.000 KM, a trećeplasirana 500 KM.

Galerija

Projekti