U Centaru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ otvoren restoran „Lonato“

Datum objave: 14.09.2019

U sklopu JU Centar za djecu s posebnim potrebama „Los Rosales“ za javnost je otvoren restoran „Lonato“ koji će osobama s invaliditetom pružiti mogućnost zapošljavanja.



Centar Los Rosales iz Mostara koji obuhvata različite segmente kao što su  predškolski odgoj, osnovna škola, pet radno rehabilitacijskih radionica i rezidentni smještaj, od danas je bogatiji za lunch restoran u kojem će raditi osobe s invaliditetom. Cilj ovakvog projekta jeste osobama s invaliditetom pružiti šansu zapošljavanja, ali i socijalne integracije u sve segmente društvene zajednice. U Centru „Los Rosales“ ističu da je njihov motiv djelovanja nastojanje da se mladim s poteškoćama u razvoju omogući šansa da budu zaposleni i svojim radom osiguraju bolje uvjete za život, a što će ima svakako pružiti i restoran „Lonato“.

Osnivanje socijalnog preduzeća osiguralo je nevladino udruženje koja djeluje u sklopu Centra, uz finansijsku potporu donatora iz Nizozemske, veleposlanstva Velike Britanije i poticaj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Svečanom otvorenju restorana pristustvovao je resorni ministar, dr. sc. Rašid Hadžović, kao i veliki broj osoba iz javnog i političkog života Bosne i Hercegovine i međunarodne zajednice.

Galerija

Projekti