Posjeta britanskog ambasadora u BiH i saradnika školama u Mostaru

Datum objave: 13.09.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Matthew Field su u skolopu današnjeg potpisivanja Memoranduma o sporazumijevanju programa „Škole za 21. vijek“ u HNK posjetili IV O.Š. Također, zamjenica ambasadora, Ruth Wiseman, vojni ataše, Johnatan Wiliamson i brojni saradnici iz britanske ambasade u BiH i organizacije British Council su posjetili još pet škola na području Grada Mostara.



Tokom posjete IV O.Š učenici i nastavnici su održali konverzacijski čas na engleskom jeziku sa britanskim ambasadorom, tokom kojeg su razgovarali o obrazovanju u IV O.Š., BiH i Velikoj Britaniji. Ambasador Field je izrazio zadovoljstvo povodom današnje posjete IV O.Š., razgovoru i interakciji učenika škole, kao i nivou znanja engleskog jezika učenika, te im poželio uspješnu saradnju na programu „Škole za 21. vijek“.

Saradnici britanskog ambasadora i organizacije British Council su posjetili Osnovnu školu Ivana Gundulića, Osnovnu školu Zalik, Osnovnu školu Antuna Branka Šimića, Srednju medicinsku školu, Gimnaziju fra Grge Martić tokom koje su, također, imali priliku upoznati učenike, nastavnike i direktore o britanskoj kulturi i razgovarati o budućem projektu.

Galerija

Projekti