Sastanak sa direktorom Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini

Datum objave: 11.09.2019

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa novim direktorom Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini i savjetnikom Veleposlanstva Francuske u BiH, gospodinom Jean Cristophe Thiabaudom i saradnicima.



Ministar Hadžović i direktor Thiabaud su razgovarali o dosadašnjoj suradnji između Francuskog Instituta u BiH i Ambasade Francuske u BiH i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, te o budućim mogućnostima za istu, kao i zastupljenosti francuskog jezika kao stranog jezika u školama.

Direktor Jean je istakao uspješnu, dugogodišnju kooperaciju sa Gimnazijom Mostar, kao i zajednička frankofona odjeljenja na temu čega će se održati okrugli stol u Konjicu 20. rujna, sa svim profesorima francuskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Ministar Hadžović je naglasio da je resorno Ministarstvo uvijek otvoreno za suradnju sa Francuskim Institutom i Francuskim veleposlanstvom u BiH, koja će naravno doprinijeti unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja i kulturnih manifestacija u HNŽ-K, te projekata u oblasti športa, budući da su mostarski i županijski sportisti veoma talentirani i prvaci na državnim turnirima u raznim športovima.  

Projekti