Sastanak sa direktorom Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini

Datum objave: 11.09.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa novim direktorom Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini i savjetnikom Ambasade Francuske u BiH, gospodinom Jean Cristophe Thiabaudom i saradnicima.Ministar Hadžović i direktor Thiabaud su razgovarali o dosadašnjoj saradnji između Francuskog Instituta u BiH i Ambasade Francuske u BiH i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, te o budućim mogućnostima za istu, kao i zastupljenosti francuskog jezika kao stranog jezika u školama.

Direktor Jean je istakao uspješnu, dugogodišnju kooperaciju sa Gimnazijom Mostar, kao i zajednička frankofona odjeljenja na temu čega će se održati okrugli stol u Konjicu 20. septembra, sa svim profesorima francuskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Ministar Hadžović je naglasio da je resorno Ministarstvo uvijek otvoreno za saradnju sa Francuskim Institutom i Francuskom ambasadom u BiH, koja će naravno doprinijeti unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja i kulturnih manifestacija u HNK, te projekata u oblasti sporta, budući da su mostarski i kantonalni sportisti veoma talentovani i prvaci na državnim turnirima u raznim sportovima.