Sastanak sa najuspješnijom bosanskohercegovačkom plivačicom

Datum objave: 02.09.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa Aminom Kajtaz, najuspješnijom bosanskohercegovačkom plivačicom i reprezentativkom koja u Evropi i svijetu niže uspjehe kao jedan od najznačajnijih ambasadora Bosne i Hercegovine.Amina Kajtaz, Mostarka sa adresom u Zagrebu, gdje u HAPK Mladost trenira, je najuspješnija plivačica u našoj zemlji ali i šire. Ova bosanskohercegovačka plivačica i vrijedni ambasador BiH je nastupala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, Evropskom prvenstvu u Glasgowu gdje je ušla u polufinale na 100 metara delfin i zauzela deveto mjesto, na 200 metara 17. mjesto, te popravila vrijeme Olimpijskih igara za BiH za skoro 2,5 sekunde.

Amina je kazala da u Zagrebu ima odlične uslove za treniranje, ali da je do sada odbila ponude mnogih zemalja poput Hrvatske, Srbije i Njemačke, zbog želje da nastavi predstavljati svoju zemlju.

Budući da je sljedeća godina olimpijska godina, Amina vrijedno i svakodnevno trenira, te se nada da će se prepoznati značaj njenog truda i postignutih rezultata i da će dobiti kvalitetniju podršku BiH.

Ministar Hadžović je čestitao našoj reprezentativki na dosadašnjem uspjehu i vjernom predstavljanju naše zemlje, uz poruku da će od resornog Ministarstva imati podršku i u budućnosti, te naglasio značaj ulaganja i podržavanja naših uspješnih sportista. 

Galerija