Ministri Hadžović i Opsenica učenicima uručili školske torbe

Datum objave: 29.08.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović i ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, Goran Opsenica su danas u Centru za socijalni rad uručili školske torbe koje kao i prethodnih godina Vlada HNK donira učenicima iz socijalno ugroženih porodica.

 



Prije same dodjele školskih torbi prisutnima se obratio ministar Hadžović koji je istakao da je Vlada HNK počela s dodjelom 1000 torbi sa školskim priborom za djecu iz socijalno ugroženih familija, što je na neki način postala praksa. „Osim torbi, kao i prethodnih godina Ministarstvo je dobilo određenu donaciju od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, te u skladu s njihovim pravilima doniramo udžbenike za socijalno ugrožene familije. Ove godine je odlučeno da se knjige dodijele učenicima drugih razreda osnovnih škola. Udžbenici su već dodijeljeni i u ponedjeljak će biti na školskim klupama. Zbog navedenog posebna čast i zadovoljstvo mi je što vam danas mogu uručiti školske torbe koje će vam na neki način olakšati početak školovanja, te da će ova školska godina za vas biti jedan lijep period. Još jednom želim da vam poželim sretan početak nove školske godine, sa mnogo dobrih ocjena i uspjeha.“

Kroz projekat dodjele školskih torbi Vlada HNK je i ove godine obradovala osnovnoškolce pred početak nove školske godine.

Galerija

Projekti