Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola HNK dodjeljena priznanja za uspjeh

Datum objave: 13.06.2019

U Narodnom pozorištu Mostar danas je održana svečana ceremonija dodjele priznanja za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja HNK, za školsku 2018/19. godinu.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK je i ove godine uz prigodnu svečanost dodjelilo priznanja i čestitke najboljim učenicima u Kantonu.



Svečanu dodjelu nagrada otvorio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović  uputivši čestitke učenicima i učenicama generacije.

„Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta već treću godinu zaredom organizuje ovakvu manifestaciju. Mi smo jedini od rijetkih u državi koji radimo ovakvu promociju znanja i kvaliteta naših učenika i to je samo jedna mala nagrada i priznanje za sve ono što ste postigli za prethodni period svoga školovanja. Mi moramo da cijenimo vaš uspjeh, da vam budemo podrška, jer ćete vi u budućnosti biti kreatori mnogih pozitivnih promjena i izgradnje prosperitetnog društva. Ministarstvo prepoznaje vaš kvalitet i promoviše obrazovanje, jer ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Nastavite učiti, raditi kao i do sada, jer ste ponos vaših škola, porodica i zajednice. Danas ne smijemo zaboraviti i značajnu ulogu vaših roditelja, kao i ulogu vaših učitelja i nastavnika koji su prenošenjem svojih znanja i iskustava pomagali da što uspješnije savladate najteže prepreke i izazove na putu usvajanja znanja. Želim vam mnogo sreće u nastavku školovanja.“- kazao je ministar Hadžović.

Na ceremoniji su se u ime učenika generacije obratile i učenica generacije IV Osnovne škole, Lejla Nuhić i učenica generacije Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar, Nora Pehar, koje su se zahvalile svojim nastavnicima, profesorima i direktorima na prenesenom znanju tokom školovanja i poručile da mladi znanjem i trudom mogu promijeniti mnogo toga u budućnosti i zajedno graditi bolje društvo.

Prisutni su imali priliku slušati i muzičke numere učenika srednje Glazbene škole Ivana pl. Zajca i Muzičke škole I i II stupnja Mostar.

 

Iskrene čestitke učenicima generacije za školsku 2018/19. godinu uz mnogo sreće u nastavku školovanja

-Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Galerija

Projekti