Otvoren akademski seminar o Web Developmentu na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 06.05.2019

Danas, 06. maja 2019. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je svečano otvorio desetodnevni seminar o Web Developmentu koji će se u organizaciji Tehnološkog kluba BEST Mostar održati na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.



Na seminaru će učestvovati 22 studenta sa univerziteta diljem Evrope, poput Francuske, Njemačke, Turske, Italije, te 20 studenata sa mostarskog Univerziteta.

Tokom desetodnevnog seminara participanti će proći 26 radnih sati u sklopu kojih su organizovana predavanja, radionice, samostalni rad i ispitivanja, a sve u cilju razvoja i sticanja novih znanja i vještina  u području web developmenta. Pored predavanja, radionica i vježbi, a u sklopu nastavnog programa, organizovane su i posjete kompanijama u Mostaru i Sarajevu, te brojne druge aktivnosti.

Polaznici seminara će dobiti certifikat BEST-ovog seminara koji nosi određen broj ECTS bodova i koji su izuzetno popularni u sektoru informacijskih tehnologija.

Ministar Hadžović je istaknuo značaj organizovanja seminara internacionalnog karaktera koji doprinose unaprjeđenju obrazovnog sistema u HNK, te studentima poželio ugodno druženje i usvajanje novih, korisnih zanja koja će moći implementirati u svojim karijerama i sredinama.

„Naši studenti posjeduju veliki potencijal, vještine i ideje koje moramo njegovati i razvijati. U budućnosti očekujem veliki broj sličnih događaja, a zadatak akademske zajednice je istima dati podršku“, kazao je ministar Hadžović.

Galerija

Projekti