Sastanak ministra Hadžovića sa predstavnicima Zavoda za školstvo Crne Gore

Datum objave: 22.04.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je danas održao radni sastanak sa predstavnicima Zavoda za školstvo Crne Gore, partnerima na IPA Projektu Jadranske prekogranične saradnje u Jadransko-jonskoj regiji – Improving skills and knowledge through the integration of VET systems for Blue Growth and tourism Development -  Blue SKILLS. Među prisutnima su bili direktor Zavoda za školstvo Crne Gore, Rešad Sijarić, pomoćnik direktora, Radovan Popović, šef kancelarije za Opšte poslove, Predrag Vujčić, načelnica Odsjeka za međunarodnu saradnju, Nevena Čabrilo, pomoćnik ministra, Sudo Marić, te stručna savjetnica za srednje obrazovanje, Karmela Zlomislić.



Opći cilj IPA projekta je jačanje integracije obrazovnih sistema i stručnog osposobljavanja u Jadranskom području kroz usklađivanje različitih obrazovnih i sistema stručnog obrazovanja, promovisanje saradnje i izgradnje zajedničkog modela na Jadranskom području.

Prisutni su razgovarali o pravcima i mogućnostima buduće saradnje u području obrazovanja između Crne Gore i Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon čega je delegacija iz Crne Gore posjetila Gimnaziju Mostar, školu učesnicu u jednom od IPA projekata.

Ministar Hadžović je naglasio da je resorno Ministarstvo otvoreno za sve nove projekte koji će doprinijeti kvaliteti i reformama obrazovanja u HNK i BiH.

Projekti