Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK doniralo dva automobila JU Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj i Srednjoj prometnoj školi Mostar

Datum objave: 17.04.2019

Danas, 17. aprila 2019. godine Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK je doniralo dva automobila (Škoda Fabia) JU Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj i Srednjoj prometnoj školi Mostar. Resorni ministar Hadžović je sa direktorima dvije mostarske škole potpisao Ugovor o donaciji, te uručio ključeve automobila.Prisutnima se obratio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović, direktor JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole, Ahmet Pelko, te direktor Srednje prometne škole Mostar, Zoran Landeka.

„Odlučili smo da JU Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj i Srednjoj prometnoj školi Mostar doniramo automobile Škoda Fabia s obzirom da obje škole vrše edukaciju vozača kroz redovne nastavne planove i programe zbog čega su im automobili zaista potrebni. Budući da su sami prinuđeni da kupuju automobile, ovo je jedna lijepa prilika da našim školama pomognemo“, kazao je ministar Hadžović.

Direktori dvije škole su se zahvalili resornom Ministarstvu na čelu sa ministrom Hadžovićem, te naglasili da će vozila biti maksimalno iskorištena za obuku učenika koji se obrazuju za zanimanje vozač motornih vozila koja se organizuje u obje škole.

Galerija