Čestitka ministra Hadžovića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 28.02.2019

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u kojoj stoji:



“ U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i u svoje lično ime, svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

Ove godine se navršava 27. godina od sticanja nezavisnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine građani BiH svih nacionalnosti su se odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana. Shodno tome, Vijeće ministara Evropske unije je 6. aprila 1992. godine donijelo odluku o međunarodnom priznanju Republike Bosne i Hercegovine.

Našu slobodnu i nezavisnot koju smo izborili, moramo njegovati i čuvati, te zajedno graditi što prosperitetniju domovinu svih nas.

Sretan Dan nezavisnosti BiH!”

Projekti