Otvoren VII Memorijalni turnir Enisej Honđo-Kole u rukometu

Datum objave: 10.02.2019

Danas, 10. februara 2019. godine je otvoren VII Memorijalni turnir Enisej Honđo- Kole u USRC „Midhat Hujdur- Hujka u Mostaru u znak sjećanja na preminulog golmana, a u organizaciji Rukometnog kluba Velež. Turnir je otvorio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović.



Na samom otvaranju Memorijalnog turnira majka preminulog golmana je izrecitovala emotivnu pjesmu koju je napisala za sina, a prisutnima se potom obratio i turnir otvorio ministar Hadžović.

Ministar Hadžović je poručio da će Enisej Honđo-Kole živjeti sve dok bude onih koji će ga se sjećati, a da je njih zaista mnogo.

„Sjećanje na Koleta, sportski duh i druženje koje ovaj Turnir donosni predstavljaju nevjerovatan osjećaj za sve nas koji smo danas ovdje i dokaz su da je sport još jednom pobijedio. Koleta ćemo se sjećati dok je i nas samih. Kao resorni ministar, neophodno je da naglasim značaj ulaganja u sport u našem gradu i kantonu. Ministarstvo na čijem sam čelu, će nastaviti biti podrška talentovanim mladim ljudima i klubovima da budu što uspješniji i da nas predstavljaju kao najbolji ambasadori našega grada i kantona.“- kazao je ministar Hadžović.

Učesnici turnira su: RK “Neretva” Jablanica, RK “Mokošica” Dubrovnik, RK “Velež” veteran, RK “Velež” seniori.

Galerija

Projekti